Nejlepší koktejl se šumivým vínem, který můžete pít už dopoledne. Mimosa je lehký drink, který se stal díky nízkému obsahu alkoholu oblíbenou součástí brunche (pozdní snídaně). Jako první zkombinovali údajně šampaňské a pomerančový džus ve 20. letech minulého století v jednom londýnském klubu. Pomerančový džus byl v drinku ale spíš jen jako doplněk. Poměry pak prý vyrovnal barman pařížského hotelu Ritz, Frank Meier. Svůj název pak získala Mimosa podle jednoho druhu akácie se žlutooranžovými květy. Klasický poměr na Mimosu: 5cl italského prosecca Serena 1881 5cl Pomerančového džusu Příprava nápoje: Do nachlazené sektové sklenice nalijeme 5 cl pomerančového džusu, který dálé doplníme prosecem výslednou směs jemně promícháme.
Vychutnejte si ty nejsladší pomeranče z Brazílie z regionu Matao! Na jeden litr džusu Relax vymačkáme až 2,5 kg takových pomerančů ihned po sběru, a proto náš Relax 100% Pomeranč tak skvěle chutná.
Pro přidávání poznámek k produktům je nutné se přihlásit / zaregistrovat.
Vinařství Rytopeky: Mladá vášeň s hlubokými kořeny
Ozzákovo pivo? To je Husťan!
5 rychlých a chutných pomazánek pro každou příležitost + tipy na párování s vínem a pivem
Den odrůdy Malbec